Takaisin etusivulle

MAKEAN ELÄMÄN OHJEET tai suolaisen..

Luumusarvi Siirappileipä Porkkanakakku Tonnikalapiiras Kesämenun resepti (pdf)

Sulatejuustolla kuorrutetun porkkanakakun ohje: Kuvattu 14.11.2006 ilman salamaa jalustan ja itselaukaisijan avulla. Tai katso animaationa!

Aineet: Porkkanat, sulatejuusto, munia, sokeria, vanilliinisokeria, leivinjauhetta, kanelia, margariinia, tomusokeria, mantelirouhetta ja koristeluun esim sitruunamelissaa
Voitele matala vuoka ja laita uuni päälle, tasalämpö 175 astetta. Samalla lämmittelyllä voit valmistaa esim seuraavan päivän ruuan uunissa. Meillä tehtiin tämän jälkeen peruna-jauhelihalaatikko.
Voideltu vuoka vuorataan korppujauholla.
Vuoka on valmis taikinalle
Laita 85 gr eli 1 dl margariinia sulamaan.
Sekoita kuivat aineet etukäteen eli 2 dl vehnäjauhoa...
... 1 tl vanilliinisokeria...
... 1 tl leivinjauhetta...
ja 1 tl kanelia.
Sekoita!
Kuori porkkanat 2-3 kpl. Käytä luomuviljeltyä porkkanaa, jos mahdollista. Porkkanan kuorimiseen käytetään kuorimaveistä tai jos sellaista ei ole, juustohöylää..
Raasta porkkanat käsikäyttöisellä raastimella hienoksi
Raastinta pyöritetään suurempaa vääntömomenttia vastaan, yleensä myötäpäivään. Vastapäivään pyöritettäessä laite toimii hitaammin.
Raasteen pitää olla siis hienoa. Liian karkea raaste ja kuivahkot porkkanat eivät tuota parasta mahdollista rakennetta kakkuun.
Laita kulhoon huoneenlämmössä lämmenneet 2 kpl kananmunaa ja lisää 2 dl sokeria,
Vatkaa muna-sokerivaahto kuohkeaksi 3 - 5 min
Kaada kuivat aineet muna-sokerivaahtoon...
... ja sekoita
Lisää sulatettu margariini
...ja porkkanaraaste...
ja sekoita porkkanaraaste taikinaan
Kaada valmis seos vuokaan. Käytä tarkoitukseen soveltuvaa kumilastaa.
Koska seoksen viskositeetti on korkea ja porkkanaraaste sitoo rakennetta, tulee seos tasoittaa vuokaan mahdollisimman tasaiseksi. Seos ei tasoitu juurikaan enää uunissa!
Valmista uuniin
Säädä munakello 38 minuuttiin. Tee huomisen päivän ruuan esivalmistelut paistumista odotellessasi.
Anna kakun jäähtyä vuoassa, kunnes pystyt koskettamaan pohjaa paljain käsin.
Kumoa kakku paperoituun tarjoilulautaseen. Tämä kakku on matkamalli ja kumosin sen kertakäyttövuokaan. Iso paistopussi sopii suojaksi matkan aikana.
Ota 50 gr sulatejuustoa ja 30 gr margariinia,
...sulata seos miedolla lämmöllä...
...lisää 1 tl vanilliinisokeria..
...ja 2 dl tomusokeria
...ja sulata sekoittaen kaikki ....
...tasaiseksi
Jäähdytä kuorrutusta hieman. (Kasarin pohja n 38 astetta)
Kumoa kuorrutus kakun päälle
Levitä tarkoitukseen soveltuvalla kumilastalla kuorrutus vastapäivään kakun päälle. Lastan kulma n 23 astetta.
Viimeistele reunat ennen kuorrutuksen jäähtymistä.
Tasoitettu kuorrutus näyttää tältä.
Koristele esim mantelirouheella
Tässä: Ole hyvä!
Näitä voi tehdä myös joululahjaksi!

Takaisin ylös

Etusivulle